Promoció de la salut

 

 

 

L'hospital aposta cada dia més per promoure la salut de les persones a qui atén i de la ciutadania en general.

 

En xarxa

El centre és membre de la Xarxa d'Hospitals Promotors de la Salut a Catalunya. La xarxa és una entitat internacional que treballa per reenfocar l'assistència sanitària cap a una promoció activa de la salut.

Per tenir-ne més informació escriviu un correu a qualitat.germanstrias@gencat.cat.

 

Dieta mediterrània

L'hospital està compromès, des de l'any 2010, a oferir menús basats en la Dieta Mediterrània als dos menjadors laborals i al restaurant-cafeteria del públic. Així, Germans Trias forma part del projecte Alimentació Mediterrània (AMED) del Departament de Salut.
 


Alfabetització per a la salut

En aquest marc, l'hospital forma part del grup de treball dedicat a l'alfabetització en salut, que pretén fer més accessible la informació als usuaris dels sistemes sanitaris: en els últims anys Germans Trias està incidint a revisar tota la documentació que es lliura als pacients i acompanyants, cosa que suposa centenars de fulls informatius, que es reediten evitant usar tecnicismes o textos complicats.

Aquesta tasca l'encapçala la Direcció de Qualitat en el marc del Comitè editorial, que està format també per les direccions Mèdica i d'Infermeria i per l'equip de Comunicació. Anualment es revisen una setantena de documents.

Per tenir-ne més informació escriviu un correu a qualitat.germanstrias@gencat.cat.

 

Vídeos per als pacients

També, Germans Trias ha iniciat el 2013 l'edició de vídeos destinats als pacients, per a què coneguin millor el funcionament de l'hospital en cas que hi siguin atesos. Aquests vídeos es poden consultar al canal youtube de l'ICS a la Metropolitana Nord (llista de reproducció de l'hospital) i tracten sobre l'ingrés, la cirurgia sense ingrés, els hospitals de dia, l'hospitalització a domicili o les consultes dels especialistes, entre d'altres:

 

 

Per tenir-ne més informació escriviu un correu a comunicacio.germanstrias@gencat.cat.

 

Informació experta

Els serveis de l'hospital expliquen en aquesta pàgina web en què consisteixen i com es poden diagnosticar i tractar algunes de les principals malalties a què es dediquen. Podeu consultar-ho, servei per servei, a l'apartat Serveis assistencials.

També, el Departament de Salut ofereix informació contrastada i molt àmplia sobre gran quantitat de malalties al Canal Salut.

 

Sessions formatives per a pacients i familiars

Els serveis assistencials organitzen sessions formatives per a pacients de l'hospital i els seus familiars que han de començar a conviure amb malalties complicades.

Per a més informació podeu escriure un correu a atencioalciutada.germanstrias@gencat.cat.

 

Ciutadania

L'hospital és obert a la ciutadania que vulgui conèixer-lo i acull visites d'estudiants interessats a saber quina feina s'hi fa.

També, compta amb blogs creats per professionals que volen establir un contacte directe amb els pacients a qui atenen i amb els ciutadans interessats:

 

A més, Germans Trias col·labora regularment amb la Ràdio de Badalona, on experts de l'hospital informen sobre patologies o novetats un cop al mes.

El centre participa també en fires de salut del territori, i els professionals organitzen activitats de promoció de salut al vestíbul de l'hospital amb motiu de dies mundials de malalties.

Les novetats assistencials o de recerca de l'Hospital i l'Institut Germans Trias que és rellevant que coneguin els ciutadans es difonen a través de notes de premsa. Podeu trobar-les a l'apartat Notícies.

 

Per tenir-ne més informació escriviu un correu comunicacio.germanstrias@gencat.cat.