Centre públic i d'alta complexitat

 

Assistència

Germans Trias és un centre públic que presta atenció sanitària d'alta complexitat a les 800.000 persones que viuen al Barcelonès Nord i al Maresme, així com a alguns ciutadans d'altres territoris catalans en el cas de determinades patologies, en què l'hospital és referència per a fins a 1.200.000 habitants. L'hospital el gestiona la Gerència Territorial Metropolitana Nord de l'Institut Català de la Salut (ICS), que també és responsable de l'Atenció Primària del Barcelonès Nord, el Maresme, el Vallès Oriental i el Vallès Occidental.

Germans Trias és alhora hospital general bàsic per a més de 200.000 persones de Badalona i de diversos municipis de l'entorn. Tot plegat és possible gràcies a la intensa i qualificada feina d'uns 2.500 professionals sanitaris i no sanitaris.

 

Integració assistencial

Germans Trias ha posat èmfasi en els últims anys en el treball coordinat amb l'atenció primària de l'ICS al Barcelonès Nord i el Maresme i amb els altres proveïdors sanitaris i sociosanitaris de l'àrea.

Aquest treball s'està duent a terme especialment en l'assistència a les persones amb múltiples malalties cròniques i consta de quatre punts clau:

  • S'ha millorat la identificació específica d'aquests pacients des dels CAP i ambulatoris
  • Feta la identificació, l'atenció primària i l'hospital han millorat conjuntament la individualització del tractament a administrar i controlar en cada cas
  • S'ha creat la figura de la infermera gestora de casos, que coneix molt bé els pacients i fa de lligam entre l'hospital i la primària
  • I s'ha creat també una unitat d'expertesa en pacients crònics, que és multidisciplinària i que inclou la infermera gestora de casos, personal mèdic, d'infermeria, de treball social i administratiu, alhora que té un contacte directe amb els centres d'atenció sociosanitària

 

Recerca i docència

Com a centre de referència en l'assistència sanitària de l'àrea Metropolitana Nord de Barcelona, en l'engranatge de l'hospital hi ha dues peces més que són fonamentals: la recerca, per via de l'Institut d'Investigació en Ciències de la Salut Germans Trias i Pujol, i la docència d'estudis sanitaris de pregrau i de postgrau.

 

Institucions dins l'hospital

A l'hospital hi treballen diverses empreses públiques i fundacions que presten serveis i investiguen en els àmbits de l'oncologia, el diagnòstic per la imatge, el VIH i la sang i els seus derivats: Institut Català d'Oncologia (ICO), Institut de Diagnòstic per la Imatge (IDI), Banc de Sang i Teixits (BST), Centre d'Estudis Epidemiològics sobre les Infeccions de Transmissió Sexual i Sida de Catalunya (CEEISCAT), Institut de Recerca de la Sida IrsiCaixa (IrsiCaixa), Fundació Lluita contra la Sida (FLS) i l'Institut Josep Carreras d'investigació contra la leucèmia (IJC).

 

El Campus Can Ruti

L'hospital és al Campus Can Ruti de Badalona, una àrea biomèdica en plena expansió on també hi ha les instal·lacions de l'Institut Guttmann i l'Institut de Medicina Predictiva i Personalitzada del Càncer. A més, la UAB imparteix els estudis de Medicina i de Ciències Biomèdiques a l'edifici de la facultat que té al campus.