Llet materna

La Llet Materna, el millor aliment per als nadons

La llet materna del Banc de Llet va destinada a nadons prematurs extrems que neixen abans de les 32 setmanes de gestació i/o amb un pes inferior als 1.500 grams.

La llet materna ajuda al desenvolupament d'aquests infants, ja que porta tots els nutrients necessaris per al seu creixement.

En aquests casos, i sota prescripció mèdica, la llet materna de banc és el millor aliment que poden rebre.

Per aquest motiu, el Banc de Sang i Teixits va crear el Banc de Llet Materna, que s'encarrega de la donació, recollida, conservació, processament i subministrament de llet materna a les unitats de neonatologia dels hospitals.

 

Qui pot ser donant?

Pot ser donant qualsevol mare lactant. Només cal complir unes condicions bàsiques:

  • Estar alletant el propi nadó i tenir llet suficient
  • Presentar bona salut i dur uns hàbits de vida saludables

 

Passos per ser donant

  1. Posar-se en contacte amb el Banc de Llet a través de qualsevol dels punts d'atenció que hi ha als principals hospitals de Catalunya. A l'Hospital Germans Trias hi ha un punt de donació obert de dilluns a dissabte de 9 a 14 i de 16 a 20 h. Cal concertar cita prèvia al telèfon 93 497 88 25. Consulteu aquí la resta de punts de donació.
  1. En una entrevista mèdica, un professional del Banc de Sang i Teixits ajudarà la donant a respondre un breu qüestionari mèdic i li extraurà una mostra de sang per descartar malalties.
  1. Si les analítiques són correctes, li explicarà com extreure's la llet i com conservar-la. A més, li proporcionarà un tirallet i els envasos per conservar-la.
  1. El Banc de Llet recollirà la llet al domicili de la donant en el dia i hora que millor li vagi.

 

Per a més informació, podeu trucar al telèfon d'atenció al donant del Banc de Llet, 93 557 35 00, escriure al correu bancdellet@bst.cat, al Twitter @donarsang, a la pàgina de Facebook facebook.com/bancdellet o bé consultar el web bancsang.net/bancdellet.